خانه ییلاقی آمِن که در دشت های خوش آب و هوای ضلع جنوبی شهرستان دماوند (آبسرد) قرار دارد، ترکیبی هماهنگ از معماری ایرانی و نوآوری های معاصر است. به محض وارد شدن به حیاط خانه مسیری که در میان درختان و فضای سبز تعریف شده است شما را به سمت ورودی خانه دعوت میکند. در همین حین شما تجربه قرارگیری در حیاط خانه ایرانی را خواهید داشت و حس و حال آن را به خوبی درک خواهید کرد. ایجاد یک حس نوستالژیک در قالب عناصر معماری مدرن از مهمترین اهداف پروژه می باشد و شما آن را به خوبی درک خواهید کرد.
استفاده از متریال آجر به عنوان یک عنصر معماری ایرانی در داخل و خارج خانه مشهود است. همچنین استفاده از یک نوع آجر در نما و برخی دیوارهای داخلی برای ارتباط با دنیای بیرون و همچنین گرما بخشیدن به فضا دیده شده است.
رویکردهای طراحی خانه آمِن
ساختار کلی طرح از ترکیب دو مکعب مستطیل در ضلع شرقی و غربی تشکیل شده است که به وسیله یک باکس مرکزی فضای خصوصی و عمومی از هم جدا شده و ورودی نیز تعریف میشود. به دلیل کمبود متراژ زمین اولویت اصلی برای طراحی پلان عملکرد مناسب فضاها می باشد. استفاده از المان های معماری ایرانی در شکل دهی روابط بین فضاها و چیدمان داخلی در طراحی دیده شده است.
رویکرد اصلی ما برای طراحی خانه علاوه بر عملکرد مناسب فضاها، استفاده از اِلمان ها و مفاهیم معماری ایرانی در چارچوب معماری معاصر بوده است. ایجاد فضاهای باز و استفاده حداکثری از نور طبیعی برای ایجاد احساس دلبازی و روشنی مورد توجه قرار گرفته است. همچنین طراحی فضاها به گونه ای انجام شده است که حریم خصوصی ساکنان را حفظ کند و در عین حال ارتباط خوبی با محیط اطراف داشته باشد.
در واقع ما به نوعی تلاش کردیم که زندگی مدرن را با طبیعت درآمیخته کرده و فضایی آرام و دلپذیر برای ساکنان ایجاد کنیم.
ویژگی های خانه آمِن
مهمترین ویژگی خانه آمِن تطابق با بافت محلی و محیط اطراف است.